dit weblog gaat over customer interaction, oftewel alles wat met klantcontact te maken heeft via kanalen als website, selfservice, e-mail, telefoon, chat, etc. waarbij contactcenters een centrale plaats innemen.

donderdag, november 24, 2005

Zorgvuldige invoering nieuwe zorgstelsel

Het is verkeerd om beelden op te roepen over chaos in de zorg. Dat stelde premier Balkenende woensdag na afloop van een werkbezoek met minister Hoogervorst (Volksgezondheid) en staatssecretaris Wijn (Financiƫn) dat in het teken stond van de nieuwe zorgverzekering. Volgens Balkenende bleek tijdens het werkbezoek dat er heel zorgvuldig wordt gewerkt aan de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Het callcenter van Postbus 51 is inmiddels 100.000 keer gebeld en heeft 20.000 e-mails met vragen ontvangen. Daarnaast is de website www.denieuwezorgverzekering.nl 1,6 miljoen keer bezocht. Volgens Hoogervorst blijkt uit onderzoek dat meer dan 90 procent van de bellers tevreden is over de dienstverlening van Postbus 51. Lees hier het hele bericht op www.telegraaf.nl.

















Foto: Eric Maas

Staatssecretaris Wijn van Financiƫn bekijkt aandachtig de Trinicom applicatie die op het callcenter van Postbus 51 wordt gebruikt voor het beantwoorden van vragen per telefoon, e-mail en internet. Alle informatie over de nieuwe zorgverzekering is opgeslagen in de kennisbank van het systeem en wordt constant up-to-date gehouden. Voornamelijk door de inzet van het eService Center op de campagnewebsite www.denieuwezorgverzekering.nl valt het aantal binnenkomende telefoontjes en e-mail bij Postbus 51 mee.