dit weblog gaat over customer interaction, oftewel alles wat met klantcontact te maken heeft via kanalen als website, selfservice, e-mail, telefoon, chat, etc. waarbij contactcenters een centrale plaats innemen.

dinsdag, oktober 17, 2006

Microsoft, Chatbots en selfservice

Vanochtend lees ik het bericht dat Microsoft het bedrijf Colloquis over zal nemen.
Colloquis is gespecialiseerd in het maken van toepassingen die automatisch antwoorden geven op door internetters gestelde vragen. Bekend voorbeeld van zo'n toepassing is de chatbot, veelal een geautomatiseerde MSN-buddy. Microsoft gaat de bot-technologie van Colloquis vrij beschikbaar stellen aan makers van bots.
Een mooie ontwikkeling om deze technologie versneld ingevoerd te krijgen. Ik ben zelf wel fan van de koppeling van een chatbot of Instant Messaging-buddy mits de gebruiker weet dat het om een bot gaat. Daarnaast is het mooi als de gebruiker de mogelijkheid krijgt om te escaleren naar een live-agent. De multi channel interaction platforms kunnen door deze ontwikkeling makkelijker en tegen meer representatieve prijs/prestatie verhouding dergelijke verbinding met het IM-netwerk van MS leggen.
Vraag is hoe ga je dan op een goede manier de kennis ontsluiten.....
Kies je voor geavanceerde natuurlijke taalanalyse of voor een meer simpele methodiek. Hier nog een interessant artikel daarover op Marketingfacts.